Składniki:
1 owoc mango (u mnie 250 g purre)
200 g śmietanki kremówki
1 łyżka soku z limonki
3 łyżki cukru pudru
1 łyżka likieru pomarańczowego
Wykonanie:
- Mango obrać. Odzielony miąższ, przetarty przez sitko razem z cukrem pudrem zblendować na gładką masę.
- Połączyć puree z mango ze śmietanką, sokiem z limonki i likierem. Przed umieszczeniem masy w maszynce do lodów mocno schłodzić. Najlepiej do produkcji lodów użyć produktów, które noc spędziły w lodówce, wtedy przygotowaną masę od razu możemy wlać do maszynki. Dalej postępować wg instrukcji.
1 komentarzy
Moj ulubiony smak...lody z mango ! Pycha:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!