Składniki na 3-4 porcje:
250 ml bulionu warzywnego
2 łyżki średnio - ostrej musztardy
1 płaska łyżeczka cukru
1 bardzo płaska łyżka mąki - najlepiej krupczatki
2 łyżki jogurtu greckiego
sól - opcjonalnie ( bulion!)
Wykonanie:
- Wlać bulion do rondelka i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać musztardę i wymieszać trzepaczką balonową na gładki krem.
- W dwóch łyżkach zimnej wody rozprowadzić płaską łyżkę mąki, następnie dodać do bulionu z musztardą, cały czas mieszając zagotować całość. Gdy mąka całkowicie się rozklei zestawić z ognia, dodać cukier, ewentualnie sól do smaku i 2 łyżki jogurtu greckiego.Wymieszać.
- Podawać do przygotowanego mięsa. Smacznego!
0 komentarzy
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!