Niesłychanie prosty do przygotowania, w czasie Wielkanocny wręcz blyskawiczny, bo jajka na twardo tylko czekają na zagospodarowanie. Jeśli nie znacie tego przepisu, musicie koniecznie spróbować.
Składniki:
2 jajka ugotowane na twardo
3 czubate łyżki jogurtu greckiego lub gęstej śmietany
2 pełne łyżki chrzanu ze słoiczka
1 łyżeczka miodu
1/2 łyżeczki soli
Wykonanie:
- jajka ugotowane na twardo - i żółto i białko przetrzeć przez sitko (gdy nie dysponujemy ugotowanymi jajkami, ugotować je wcześniej na twardo, następnie wystudzić)
- do przetartych jajek dodać jogurt, chrzan, miód, sól i wymieszać. Gotowe! Przed podaniem schłodzić w lodówce
0 komentarzy
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!