Teraz, gdy importowane truskawki zastąpiły rodzime - pachnące i aromatyczne możemy poszaleć. Nie dość, że pyszne to bardzo zdrowe. Więcej przeczytasz tutaj: klik. Niestety nie można się najeść nimi na zapas. Jest jednak sposób, by przemycić ich jak najwięcej w stosunkowo niewielkiej objętościowo ilości. To koktajl - tak popularny i lubiany chyba przez wszystkich. Wiem, że to bardzo prosty przepis. Wystarczy jednak wzbogacić go smakowo dodatkiem kardamonu i ulubionych ziół, by odkryć ten wspaniały napój, może nawet deser na nowo.
Gdy dodasz miętę stanie się wspaniałym orzeźwiającym napojem na letnie upały. Po wypiciu koktajlu orzeźwiający i chłodzący posmak mięty będzie Ci jeszcze długo chłodził. Po prostu spróbuj!
Składniki:
500 ml kefiru
250-300 g truskawek
1 banan
1-2 łyżki miodu (użyłam syropu jabłkowego)
2 kapsle kardamonu
kilka gałązek mięty
Wykonanie:
- umyć i odszypulkować truskawki
- utluc w moździezu kardamon. Odrzucić łupinki i zmiażdżyć małe czarne ziarenka kardamonu
- umyć i oskubać z listków łodyżki mięty
- wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować na gładki mus
- podawać zaraz po przygotowaniu
0 komentarzy
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!