Maślana cukinia z dzisiejszego przepisu, z lekko chrupiącymi piniami smakuje wybornie.
Gdy ją zgrillujesz i posypiesz tylko solą będzie równie smaczna.
Składniki:
2 łyżki orzeszków piniowych
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
1/2 łyżeczki skórki z cytryny
Przygotowanie:
- orzeszki lekko zbrązowić na patelni bez tłuszczu
- cukinię pokroić w 1-cm talarki
- patelnię grillowa przy pomocy pędzla posmarować olejem
- grillować cukinię po 2-3 minuty z każdej strony
- zgrillowaną cukinię przybrać orzeszkami piniowymi i startą skórką z cytryny. Można też skropić sokiem z cytryny
1 komentarzy
Według mojego przepisu z głowy to....pokrojone w plastry cukinie posolę i zostawiam na parę minut. W jajku i bułce tartej obtaczam i na gorącą patelnię smażę i gorące podaję do mięsa np. kurczaka,kotleta według swojego gustu i smaku. Smacznego.
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!