Deser jogurtowy z masłem orzechowym

Smaczny, szybki deser dla wielbicieli masła orzechowego. Podstawą deseru jest jogurt grecki, który nadaje mu aksamitnej konsystencji, a dodatek masła orzechowego, pysznego smaku.

Jogurt grecki to świetna baza do tworzenia błyskawicznych, dietetycznych deserów o różnorodnych smakach, w zależności od dodatku. Cudowny również z domową nutellą lub np.tahini.  Do dzisiejszego dodaj ulubione ciasteczka — u mnie oczywiście amarettini — sezonowe owoce jagodowe i deser gotowy.

Składniki na 2 pucharki:

  • 350 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 10-12 ciasteczek amarettini
  • 2 łyżki ksylitolu/miodu/cukru lub wg uznania
  • borówka amerykańska

Wykonanie:

  • jogurt wymieszać ze słodzikiem i masłem orzechowym 
  • na dno pucharków wyłożyć ciasteczka, następnie jogurt naprzemiennie z jagodami
  • przed podaniem schłodzić w lodówce Przed podaniem ozdobić listkami mięty

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *