Koktajl jagodowo — brzoskwiniowy, dwukolorowy, przepyszny, syty, obłędnie zdrowy i nie wiadomo, która część smaczniejsza.

Jagód nie trzeba zachwalać, bo znamy ich dobroczynne działanie. Wspomagają wszystkie diety odchudzające i oczyszczające. Wpływają korzystnie na pracę serca i mózgu, wspomagają trawienie, poprawiają zdolność widzenia i podnoszą odporność.

Brzoskwinie – „królewski owoc” lata działa zasadotwórczo, ma również działanie oczyszczające, wspomaga naszą odporność mnóstwem mikroelementów i witamin. Nie ma się co zastanawiać, trzeba pić i jeść garściami. To świetna propozycja na lekkie, letnie śniadanko.

Składniki na 2 duże porcje:

  • 2 brzoskwinie
  • 1 szklanka jagód
  • 1 banan
  • 1 niepełna szklanka wody
  • kawałek imbiru
  • 1 łyżka oleju

Wykonanie:

  • jagody starannie wypłukać, przebrać. Brzoskwinie obrać ze skóry
  • jagody zmiksować z połową wody i jedną brzoskwinią. Dodać rozdrobniony i obrany imbir. Wlać do pucharków
  • drugą brzoskwinię zmiksować z resztą wody i bananem. Dodać olej. Łyżką nałożyć na jagodową warstwę
  • podawać natychmiast po zmiksowaniu 

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *