Prosto, szybko, zdrowo!
2 kawałki łososia a`160 g
5 gałązek natki pietruszki
30 g masła
20 g kaparów ze słoiczka
sól, pieprz
2 łyżki oleju
Wykonanie:
- kawałki łososia umyć, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i posolić
- kapary odsączyc z zalewy. Pietruszkę posiekać
- łososia usmażyć na oleju po kilka minut z każdej strony. Na koniec dodać masło, kapary i natkę pietruszki. Przesmażyć razem przez kilka minut. Podawać natychmiast!
- podałam z młodymi ziemniaczkami i ulubioną sałata masłową (przepis tutaj)
6 komentarzy
ależ przysmak!
OdpowiedzUsuńZgadza się:) Smakuje wspaniale:)
UsuńGenialny przepis na podanie lososia;-). Przepis zapisalam i z pewnoscia z niego skorzystam,bo rybki czesto goszcza w mojej kuchni;-).
OdpowiedzUsuńDzięki:) Jest wspaniały. Bardzo polecam:)
UsuńWygląda obłędnie! Jakiego oleju najczęściej używasz?
OdpowiedzUsuńDziekuję:) Do smażenia oleju rzepakowego:)
UsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!