Surówka z pomarańczy i pestek granatu

Pomarańczę można obrać, podzielić na cząstki i podać do podjadania. Pomarańczę można pokroić w krążki i podać z pestkami granatu i wodą różaną i to już prawdziwa bajka. Pięknie wygląda, cieszy oko i smakuje o niebo lepiej.

Deser z pomarańczą wpisuje się idealnie  w dietę przyspieszającą metabolizm. To pyszna przekąska w I fazie diety.

Składniki:

  • 2 duże pomarańcze
  • 1/2 małego granatu
  • 1-2 łyżeczki wody różanej

Wykonanie:

  • z pomarańczy ściąć piętki, następnie skórę z białym albedo. Przekroić w poprzek na 6 części. Czynności wykonywać nad naczyniem, by zachować cały sok z pomarańczy
  • z granatu uwolnić pestki
  • krążki pomarańczy ułożyć na talerzykach, posypać pestkami granatu. Deser skropić zachowanym, sokiem z pomarańczy wymieszanym z wodą różaną (poza dietą można dodatkowo posypać posiekanymi pistacjami)

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *