Beztłuszczowy winegret z mango do sałatek i warzyw

Propozycja na przepyszny dodatek do sałatek i np. do krojonych warzyw — beztłuszczowy winegret.
Po świątecznym nadmiarze pokarmów warto przynajmniej na 2 dni pożegnać się z tłuszczem. Proponowany winegret świetnie zastąpi tradycyjny, przygotowany na bazie oliwy/oleju, a jak smakuje! Koniecznie wypróbuj!

Autorem przepisu jest Haylie Poroy, autorka „Diety przyspieszającej metabolizm”. Robiłam go wielokrotnie podczas diety i gorąco polecam, bo jest wspaniały!

Składniki:

  • 1/2 szklanki purée z mango
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki posiekanej kolendry lub natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z limonki/cytryny
  • 1/4 łyżeczki ksylitolu/miodu

Wykonanie:

  • zmiksuj wszystkie składniki blenderem. Gotowe!

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *