Deser bez glutenu, bez jajek, bez cukru i tylko 2 składniki, czy to w ogóle możliwe?
Możliwe! Słodkie, zmiksowane mango i strzelające pestki granatu to wszystko. Samo zdrowie, a jaka pycha!
Wystarczy tylko ułożyć w pucharkach, przybrać wg własnej fantazji i gotowe!
Zrób go i przekonaj się, że deser bez bitej śmietany smakuje znakomicie.
Myślę, że to dobry przerywnik między pączkami i faworkami!
Składniki na 2 porcje:
1 owoc mango
pestki z 1/2 dużego granatu
Wykonanie:
- mango obrać i zmiksować
- granat przeciąć na pół, następnie na ćwiartki. Wywijając skórkę odsłonić białą otoczkę i wyjąć pestki
- ułożyć puree z mango i pestki z granatu w pucharkach
- podawać schłodzone w lodówce
uwagi: poza dietą mango mozna zmiksować z mlekiem kokosowym (ilość do smaku)
SMACZNEGO !
4 komentarzy
Dobrze,ze dzisiaj kupilam zapas mango. Ale to musi byc pyszne. I jeszcze z granatem. Pyszota :-).
OdpowiedzUsuńPotwierdzam!
UsuńHi there to every body, it's my first pay a visit of this
OdpowiedzUsuńweblog; this website contains remarkable and really good information in support of readers.
Thanks!
UsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!