Koktajl z jarmużu i mango — antyoksydacyjna bomba

Jarmuż można wykorzystać na wiele sposobów, ale w stanie surowym to prawdziwa odżywcza petarda. Dlatego, by maksymalnie wykorzystać to super zdrowe warzywo i całą jego moc, warto pić zielone koktajle z jego udziałem. Nie każdemu jarmuż smakuje, ale wariant w połączeniu z mango posmakuje każdemu. Koktajl jest pyszny i ma cudowną aksamitną konsystencję.

Polecam, to prawdziwa bomba antyoksydacyjna!

Składniki:

  • 2 szklanki liści obranego jarmużu
  • 1/2 mango
  • 1 banan
  • 1 gruszka
  • 1 szklanka wody mineralnej
  • 2 cm kawałek imbiru
  • 2 plasterki mrożonej cytryny — opcjonalnie
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego

Wykonanie:

  • obrać, pokroić owoce na mniejsze kawałki
  • zblendować do pożądanej konsystencji
  • wypić natychmiast po przygotowaniu

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *