Korzyści z jedzenia ciemnozielonych listków, poprzetykanych blado różowymi nitkami są ogromne. Koi nerwy, jest lekkostrawna i odświeżająca.
Najczęściej ląduje w zupie lub chłodniku. Świetnie sprawdzi się jako składnik koktajlu.. Oprócz listków dorzuciłam do koktajlu młode buraczki, stąd ten niesamowity kolor!
Składniki:
1 marchew
1 banan
1 pomarańcza
2 plasterki mrożonej cytryny - opcjonalnie
1 szklanka wody mineralnej
1 łyżeczka oleju kokosowego
Wykonanie:
- botwinkę dokładnie wypłukać z drobinek piasku, większe buraczki obrać, mniejsze wystarczy umyć
- umyć, obrać i rozdrobnić pozostałe składniki
- umieścić w kielichu blendera i zmiksować do pożądanej konsystencji. Wypić natychmiast po przygotowaniu
NA ZDROWIE!
0 komentarzy
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!