piątek, 1 czerwca 2018

Makaron z rukolowym pesto i pestkami granatu


Jeśli lubisz kuchnię śródziemnomorską spodoba Ci się to proste danie makaronowe. Pikantne pesto z rukoli świetnie kontrastuje z winnymi chrupiącymi pestkami granatu. Smakuje naprawdę świetnie, a powstało oczywiście przez przypadek. Danie do przygotowania w 15 minut, gdy nie masz czasu na gotowanie lub upalana pogoda nie zachęca do ślęczenia w kuchni.

Wykorzystałam resztki domowego makaronu, wiadomo domowy najlepszy,  ale ulubiony kupny też się nada.

Składniki na 2 osoby:
250 g makaronu

3-4 łyżek pesto z rukoli
pestki z granatu
pomidorki koktajlowe
parmezan

Wykonanie:

  • makaron przygotuj wg przepisu na blogu, lub ugotuj kupny wg wskazań na opakowaniu. Przy odcedzaniu makaronu zostaw w kubeczku trochę wody z gotowania
  • pesto przygotuj z tego przepisu
  • z granatu uwolnij pestki
  • wymieszaj makaron z pesto, dodaj trochę z wody gotowania makaronu
  • podawaj makaron posypany pestkami granatu i parmezanem z połówkami pomidorków koktajlowych
                                                                SMACZNEGO !






1 komentarzy

  1. Makaron z pestkami granatu? Brzmi ciekawie :) Nie jadłam takiej kombinacji, ale na pewno chętnie spróbuję

    OdpowiedzUsuń

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Komentarze bardzo mnie motywują:) Pozdrawiam!