Wykorzystałam resztki domowego makaronu, wiadomo domowy najlepszy, ale ulubiony kupny też się nada.
Składniki na 2 osoby:
250 g makaronu
3-4 łyżek pesto z rukoli
pestki z granatu
pomidorki koktajlowe
parmezan
Wykonanie:
- makaron przygotuj wg przepisu na blogu, lub ugotuj kupny wg wskazań na opakowaniu. Przy odcedzaniu makaronu zostaw w kubeczku trochę wody z gotowania
- pesto przygotuj z tego przepisu
- z granatu uwolnij pestki
- wymieszaj makaron z pesto, dodaj trochę z wody gotowania makaronu
- podawaj makaron posypany pestkami granatu i parmezanem z połówkami pomidorków koktajlowych
SMACZNEGO !
1 komentarzy
Makaron z pestkami granatu? Brzmi ciekawie :) Nie jadłam takiej kombinacji, ale na pewno chętnie spróbuję
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!