poniedziałek, 29 października 2018

Dieta szybka przemiana - Tygodniowy jadłospis - jesień


To drugi już jadłospis diety przyspieszającej metabolizm. Pierwszy zimowy znajdziesz tutaj, dzisiaj podaję menu w wydaniu jesiennym, z wykorzystaniem sezonowych warzyw i owoców.
Wakacyjne wojaże i hotelowo - restauracyjne menu nie pozostało bez wpływu na naszą wagę. Planowałam nieco wcześniej pozbyć się niewygodnych nadmiarów, ale wyszło jak wyszło. Całe szczęście załapałam się jeszcze na zieloną fasolkę szparagową, która bardzo ułatwiła przeprowadzenie diety, szczególnie 2 dni z dużą ilością białka, bez tłuszczu i węglowodanów. To najtrudniejsze dla mnie 2 dni do przetrwania, tym razem z fasolką było to bardzo łatwe.
Po tygodniu diety ubyło mi 1,8 kg, mężowi tym razem nieco mniej 1,5 kg. Jesteśmy lżejsi i bardzo zadowoleni.

Przypomnę tylko, iż pełny cykl diety trwa 4 tygodnie i polega na powtarzaniu tygodniowego jadłospisu. Oczywiście menu możesz modyfikować wg własnych preferencji smakowych z podanych dozwolonych produktów przypisanych danej fazie diety.
Podany tygodniowy jadłospis to tylko dieta przypominająca, którą stosujemy do korygowania wagi ciala po przeprowadzonym wcześniej pełnym cyklu.
Więcej przepisów znajdziesz w zakładce - etykiety - szybka przemiana.

PONIEDZIAŁEK < WTOREK - FAZA I

śniadanie
dyniowa owsianka (1 szklanka puree z dynii+1 szklanka płatków owsianych+2,5 szkanki wody+2 łyżeczki ksylitolu+cynamon) - 2 porcje
II śniadanie 
gruszka
obiad
kotleciki z indyka (120 g porcja) +surówka+pieczone bataty+jabłko
lub
filet kurczaka ugotowany na parze (120 porcja - przepis tutaj) +por z papryką (przepis tutaj) +kasza gryczana
podwieczorek
jabłko
kolacja
zupa z dynii (przepis tutaj) +kromka chleba orkiszowego pełnoziarnistego (30 g) +szklanka fasolki szparagowej

SRODA < CZWARTEK

śniadanie
filet z kurczaka gotowany na parze (120 g) +por z papryką
II śniadanie
makrela wędzona (80 g) +fasolka szparagowa
obiad
klops i indyka (porcja 120 g - przepis tutaj) +surówka z kapusty pekińskiej z zielonym ogórkiem i porem
podwieczorek
2 selery naciowe+wędzony łosoś (porcja 80 g) z musztardą
kolacja
klops z indyka (porcja 80 g) +warzywa z patelni
(1 cebula+ 1 czerwona papryka+200 g pieczarek+1/4 kapusty pekińskiej+ przyprawy: sól, pieprz, imbir, czosnek)

PIATEK<SOBOTA<NIEDZIELA

śniadanie
owsianka z tahini i borówką amerykańską (przepis tutaj) +ogórek
zamiennie
jajko sadzone na pomidorach lub szpinaku+kromka chleba orkiszowego+śliwki duszone z ksylitolem i cynamonem
II śniadanie
2 ciasteczka słonecznikowe+marchewka
obiad
filet z indyka lub schabu w sosie pomidorowo-kokosowym (porcja 120 g) +bataty pieczone z olejem sezamowym+fasolka szparagowa+grapefruit
podwieczorek
mus migdałowy (1 porcja 2 łyżki) + 2 selery naciowe
kolacja
kromka chleba orkiszowego (30 g)+ 80 g sardynek w oleju z puszki+fasolka szparagowa
lub
sałatka: 2 jajka+1/2 awokado+2 ogórki kiszone+garść rzodkiewek+ sosik: musztarda+ksylitol + sardynki w oleju (80 g)

                                                                 SMACZNEGO !

Uwagi: warzywa jemy w ilościach nieograniczonych, jednak minimum to jedna szklanka

0 komentarzy

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Komentarze bardzo mnie motywują:) Pozdrawiam!