Dieta szybka przemiana — tygodniowy jadłospis – jesień

To drugi już jadłospis diety przyspieszającej metabolizm. Dzisiaj podaję menu w wydaniu jesiennym, z wykorzystaniem sezonowych warzyw i owoców.

Wakacyjne wojaże i hotelowo — restauracyjne menu nie pozostało bez wpływu na naszą wagę. Planowałam nieco wcześniej pozbyć się niewygodnych nadmiarów, ale wyszło, jak wyszło. Całe szczęście załapałam się jeszcze na zieloną fasolkę szparagową, która bardzo ułatwiła przeprowadzenie diety, szczególnie 2 dni z dużą ilością białka, bez tłuszczu i węglowodanów. To najtrudniejsze dla mnie 2 dni do przetrwania, tym razem z fasolką było to bardzo łatwe.

Po tygodniu diety ubyło mi 1,8 kg, mężowi tym razem nieco mniej 1,5 kg. Jesteśmy lżejsi i bardzo zadowoleni.

Przypomnę tylko, iż pełny cykl diety trwa 4 tygodnie i polega na powtarzaniu tygodniowego jadłospisu. Oczywiście menu możesz modyfikować wg własnych preferencji smakowych z podanych dozwolonych produktów przypisanych danej fazie diety.

Podany tygodniowy jadłospis to tylko dieta przypominająca, którą stosujemy do korygowania wagi ciała po przeprowadzonym wcześniej pełnym cyklu.

PONIEDZIAŁEK < WTOREK — FAZA I

Śniadanie
:

  • Dyniowa owsianka (1 szklanka purée z dyni+1 szklanka płatków owsianych+2,5 szklanki wody+2 łyżeczki ksylitolu+cynamon) – 2 porcje

II śniadanie:

  • Gruszka

Obiad:

  • kotleciki z indyka (120 g porcja) +surówka+pieczone bataty+jabłko
    lub
    filet kurczaka ugotowany na parze (120 g porcja) + por z papryką + kasza gryczana

Podwieczorek:

  • jabłko

Kolacja:

  • zupa z dyni
  • kromka chleba orkiszowego pełnoziarnistego (30 g)
  • szklanka fasolki szparagowej

ŚRODA < CZWARTEK

Śniadanie:

  • filet z kurczaka gotowany na parze (120 g)
  • por z papryką

II śniadanie:

  • makrela wędzona (80 g)
  • fasolka szparagowa

Obiad:

  • klops i indyka (porcja 120 g)
  • surówka z kapusty pekińskiej z zielonym ogórkiem i porem

Podwieczorek:

  • 2 selery naciowe
  • wędzony łosoś (porcja 80 g) z musztardą

Kolacja:

  • klops z indyka (porcja 80 g)
  • warzywa z patelni (1 cebula+ 1 czerwona papryka+200 g pieczarek+1/4 kapusty pekińskiej+ przyprawy: sól, pieprz, imbir, czosnek)

PIĄTEK<SOBOTA<NIEDZIELA

Śniadanie
:

  • owsianka z tahini i borówką amerykańską
  • ogórek
    zamiennie
  • jajko sadzone na pomidorach lub szpinaku
  • kromka chleba orkiszowego
  • śliwki duszone z ksylitolem i cynamonem

II śniadanie:

  • 2 ciasteczka słonecznikowe
  • marchewka

Obiad:

  • filet z indyka lub schabu w sosie pomidorowo-kokosowym (porcja 120 g)
  • bataty pieczone z olejem sezamowym
  • fasolka szparagowa
  • grapefruit

Podwieczorek:

  • mus migdałowy (1 porcja 2 łyżki)
  • 2 selery naciowe

Kolacja

  • kromka chleba orkiszowego (30 g)
  • 80 g sardynek w oleju z puszki
  • fasolka szparagowa
    lub
  • sałatka: 2 jajka
  • 1/2 awokado
  • 2 ogórki kiszone
  • garść rzodkiewek
  • sosik: musztarda
  • ksylitol
  • sardynki w oleju (80 g)

SMACZNEGO !

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *