Uwielbiamy domowe koktajle. Ten jest wyjątkowy, ponieważ wspomaga zdrowie naszych jelit. Szpinak ma dużo witamin i flawonoidów, które — jak dowiedziono — wspomagają korzystne bakterie w jelitach, z kolei awokado zawiera mnóstwo dobrych naturalnych tłuszczów i witaminy E.

Przepis pochodzi z książki „Jelita wiedzę lepiej” Michaela Mosleya.

Składniki na 2 porcje:

  • 2 garści szpinaku bio
  • 220 ml wody
  • 1/2 awokado
  • 1 średni banan
  • 1 łyżka tahini
  • 1 łyżka posiekanego imbiru
  • sok z 1 cytryny

Wykonanie:

  • zblenduj wszystkie składniki na gęsty, gładki napój

NA ZDROWIE!

Uwagi:
Zamiast soku z 1 cytryny dałam sok z połówki i 2 plasterki mrożonej cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *