piątek, 23 listopada 2018

Pasta chrzanowa z makreli


Lubicie pasty do chleba? Ta z makreli jest chyba najpopularniejsza i każdy ma swoją ulubioną wersję. Też bardzo ją lubię i często modyfikuję przepis. Dzisiejsza to pochwała prostoty - makrela, kremowy serek i chrzan własnej roboty, dlatego jest tak pyszna i aromatyczna.
Jedna z najprostszych i koniecznie do przygotowania. Polecam!

Składniki:


1 wędzona makrela
100-120 g kremowego serka
2-3 łyżki domowego chrzanu (z tego przepisu)
sól, pieprz

Przygotowanie:

  • makrelę pozbawić skóry i ości
  • kawałki makreli rozgnieść widelcem, wymieszać z serkiem. Dodać chrzan wg własnych upodobań smakowych
  • ewentualnie dosolić i oprószyć pieprzem
  • podawać schłodzoną w lodówce
                                                                  SMACZNEGO !
                                                                    

0 komentarzy

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Komentarze bardzo mnie motywują:) Pozdrawiam!