Oto propozycja na zagospodarowanie pozostałych po świętach bakalii - płatków migdałowych i żurawiny - błyskawiczne do przygotowania ciasteczka. Bez jajek, uroczo się prezentują i są super smaczne.
30 g mąki orkiszowej jasnej
60 g masła
2 łyżki ksylitolu/miodu
25 ml śmietany kremówki
100 g suszonej żurawiny
100 g migdałów w płatkach
Przygotowanie:
- w rondelku rozpuścić masło ze słodzidłem, następnie dolać śmietankę i ostudzić
- w misce połączyć bakalie z mąką. po czym wlać zawartość rondelka. Wymieszać
- ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- piec w 170' C około 15 minut, do zrumienienia
SMACZNEGO !
źródło: Magazyn kulinarny Delikatesy Centrum - zima 2018
0 komentarzy
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!