piątek, 18 stycznia 2019

Ciasteczka z płatków migdałowych i żurawiny


Oto propozycja na zagospodarowanie  pozostałych po świętach bakalii - płatków migdałowych i żurawiny - błyskawiczne do przygotowania ciasteczka. Bez jajek, uroczo się prezentują i są super smaczne.


Składniki:

30 g mąki orkiszowej jasnej
60 g masła
2 łyżki ksylitolu/miodu
25 ml śmietany kremówki
100 g suszonej żurawiny
100 g migdałów w płatkach

Przygotowanie:

  • w rondelku rozpuścić masło ze słodzidłem, następnie dolać śmietankę i ostudzić
  • w misce połączyć bakalie z mąką. po czym wlać zawartość rondelka. Wymieszać
  • ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
  • piec w 170' C około 15 minut, do zrumienienia
                                                                  SMACZNEGO !

źródło: Magazyn kulinarny Delikatesy Centrum - zima 2018

0 komentarzy

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Komentarze bardzo mnie motywują:) Pozdrawiam!