Egzotyczny kisiel z mango

Kisiel to prosty, zdrowy, lekkostrawny i smaczny deser. Nie zajmuje więcej czasu niż przygotowanie kisielu z torebki. Dzisiejszy posmakuje szczególnie miłośnikom egzotycznego mango. To zdrowsza wersja, bo przygotowana nie na soku, ale na musie z mango. Najlepszy jeszcze gorący. Jest pyszny!

Składniki:

  • 1/2 dużego, dojrzałego mango
  • 400+50 ml wody
  • 1 łyżka miodu
  • szczypta imbiru
  • 1 czubata łyżka mączki ziemniaczanej

Przygotowanie:

  • mango obrać ze skóry, odciąć miąższ od pestki i zblendować na gładką pulpę
  • w garnuszku zagotować wodę ze zblendowanym mango i łyżką miodu. Na koniec wmieszać mączkę ziemniaczaną wymieszaną z 50 ml zimnej wody. Wymieszać rózgą do ponownego zagotowania. Kisiel w tym czasie ładnie zgęstnieje
  • rozlać do miseczek, pucharków i zajadać 

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *