wtorek, 29 stycznia 2019

Egzotyczny kisiel z mango


Kisiel to prosty, zdrowy, lekkostrawny i smaczny deser. Nie zajmuje więcej czasu niż przygotowanie kisielu z torebki. Dzisiejszy posmakuje szczególnie miłośnikom egzotycznego mango. To zdrowsza wersja, bo przygotowana nie na soku, ale na musie z mango. Najlepszy jeszcze gorący. Jest pyszny!


Składniki:


1/2 dużego, dojrzałego mango
400+50 ml wody
1 łyżka miodu
szczypta imbiru
1 czubata łyżka mączki ziemniaczanej

Przygotowanie:
  • mango obrać ze skóry, odciąć miąższ od pestki i zblendować na gładką pulpę
  • w garuszku zagotować wodę ze zblendowanym mango i łyżką miodu. Na koniec wmieszać mączkę ziemniaczaną wymieszaną z 50 ml zimnej wody. Wymieszać rózgą do ponownego zagotowania. Kisiel w tym czasie ładnie zgęstnieje
  • rozlać do miseczek, pucharków i zajadać 

                                                                    SMACZNEGO !


3 komentarzy

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Komentarze bardzo mnie motywują:) Pozdrawiam!