niedziela, 2 czerwca 2019

Pomidorowe masełko


Smakowe masełka do dobry pomysł na urozmaicenie codziennego menu. Pomidorowe masło jest bardzo aromatyczne i super smakuje z pajdą świeżego chleba lub grzankami.
Idealne również teraz w sezonie grillowym, rozpływające się aromatyczne masło na porcji smażonego mięsiwa to prawdziwa poezja smaku.
Posmakuje na pewno każdemu!
Będziesz mile widzianym gościem na grillu, gdy przyniesiesz ze sobą taki podarunek. Mała rzecz, a odmieni wieczorne grillowanie.

Składniki:


125 g miękkiego masła
4 pomidory suszone ze słoiczka
1 ząbek czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 zielona cebulka
sól, pieprz z młynka
szczypta płatków chili
szczypta kuminu

Przygotowanie:

  • pomidorki dobrze odsączyć, następnie drobno posiekać. Obrany ząbek czosnku i cebulkę drobniutko pokroić
  • masło wymieszać z koncentratem pomidorowym, solą, płatkami chili i kuminem. Wymieszać z kawałeczkami pomidorków, czosnkiem i cebulką. Przechowywać w lodówce
                                                               SMACZNEGO !


1 komentarzy

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Komentarze bardzo mnie motywują:) Pozdrawiam!