piątek, 14 czerwca 2019

Sałatka grecka z ogórkowym spaghetti



Sałatka grecka to światowy klasyk, zna ją każdy i wszystkim smakuje. Szczególnie polecana latem, gdy mamy dostęp do świeżych warzyw. Pasuje praktycznie do każdego dania, chętnie przygotywywana w okresie grillowym.

Moja wersja jest nieco bardziej finezyjna, bo zamiast grubo pokrojonych warzyw ogórka przepuściłam przez spiralizer i przybrał formę chrupiącego spaghetti oraz użyłam małych pomidorków koktajlowych.

Składniki:


1 ogórek sałatkowy
250 g pomidorków koktajlowych
1 mała czerwona cebula
1/ kostki fety
czarne oliwki
2-3 łyżki oliwy
1 łyżeczka octu jabłkowego
1 łyżeczka suszonego oregano
pieprz z młynka
sól - opcjonalnie

Przygotowanie:

  • ogórka obrać, następnie przepuścić przez spiralizer. Długie kawałki można przekroić na kilka mniejszych. Pomidorki pokroić na ćwiarki, oliwki na połówki i ser na kwadraty. Cebulę pokroić w półkrążki
  • oliwę wymieszać z octem, pieprzem i oregano i na końcu wymieszać z warzywami
                                                               SMACZNEGO !



0 komentarzy

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Komentarze bardzo mnie motywują:) Pozdrawiam!