Tradycja pieczonej gęsi na św. Marcina powoli wraca i bardzo dobrze, bo to niezwykle zdrowe mięso. Zebrałam przepisy z bloga jakie do tej pory opublikowałam, by zachęcić do sięgnięcia po mięso z gęsi.
Zapraszam do przejrzenia przepisów:)
1. Gęś pieczona faszerowana jabłkami
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2017/11/ges-pieczona-z-faszerowanymi-jabkami.html
2. Gęsia pierś pieczona z majerankiem, rozmarynemi czosnkiem
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2015/11/gesia-piers-pieczona-z-majerankiem-i.html
3. Gęsia pierś pieczona z pigwą
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2015/12/gesia-piers-pieczona-z-pigwa.html
4. Gęsie uda pieczone w w cydrze i najlepsza duszona czerwona kapusta
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2013/11/gesie-uda-pieczone-i-duszona-czerwona.html
5. Gęsie udka w sosie z warzywami
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2016/11/gesie-udka-w-sosie-z-warzywami.html
6. Pierogi z gęsiną
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2017/11/pierogi-z-gesina.html
7. Rosół z gęsi z korzennymi przyprawami
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2015/11/roso-z-gesi-z-korzennymi-przyprawami.html
8. Krupnik orkiszowy na kościach pieczonej gęsi
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2017/11/krupnik-orkiszowy-na-kosciach-z.html
SMACZNEGO !
2 komentarzy
Swietny pomysł z tym zebraniem przepisów, pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńMiło mi, dziękuję:)
UsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!