środa, 22 kwietnia 2020

Szybka zupa porowa z kaszą jaglaną


Na pozostałym rosole z poprzedniego dnia przygotujesz dosłownie w 15 przepyszną i zdrową zupę porową. Do bulionu dodałam pokrojonego pora i zagęściłam kaszą jaglaną. W tym samaym czasie ugotuje się por i kasza jaglana. Zupy jest pyszna, polecam!


Składniki:


3/4-1 l rosołu
1 por
3-4 łyżki grubej kaszy jaglanej
szczyta gałki muszkatałowej
marchew z rosołu
zielenina do przybrania

Przygotowanie:

  • pora przeciąć wzdłuż na pół i dokładnie wypłukać piasek z pomiędzy liści, następnie pokroić w 1 cm paski
  • kaszę jaglaną dokładnie wypłukać na sitku gorącą wodą (w celu pozbycia się goryczki)
  • do gotującego rosołu dodać pokrojonego pora i kaszę jaglaną. Gotować około 15 minut
  • na koniec skorygować ilość soli, doprawić gałką muszkatałową. Dodać marchewkę z rosołu pokrojoną w krążki
                                                                    SMACZNEGO !



2 komentarzy

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Komentarze bardzo mnie motywują:) Pozdrawiam!