Kto nie lubi nudy w kuchni na pewno chętnie zje jajecznicę w kaszubskim wydaniu. Zamiast węgorza użyłam wędzonego pstrąga łososiowego, ale pewnie każda inna wariacja będzie równie smaczna.
Warto wiedzieć, że kaszubska jajecznica na węgorzu została wpisana na listę produktów tradycyjnych w województwie pomorskim.
Składniki:
4 jajka bio
1 cebula dymka ze szczypiorkiem
120- 150 g wędzonej ryby
1 łyżka masła
kilka łyżek mleka
sól, pieprz
Przygotowanie:
- cebulkę pokroić w kostkę, następnie podsmażyć na maśle
- rozmącić jajka z mlekiem, solą i pieprzem
- wylać na patelnię, smażyć do momemtu ścięcia
- pokroić wędzoną rybę na drobne kawałeczki i dodać do jajecznicy
- przed podaniem posypać szczypiorkiem, Serwować ze świeżym pieczywem
SMACZNEGO !
0 komentarzy
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!