O walorach kiszonej kapusty nie trzeba nikogo przekonywać i pewnie większość z Was ma zapasy przygotowanej kiszonki na całą zimę.
Najpopularniejsza sałatka z dodatkiem marchewki i jabłka jest bardzo lubiana. Jednak każda odmiana jest mile widziana, by kiszona kapusta nie znudziła się za szybko. Co powiecie na dodatek kurkumy i imbiru? Dodatkowe walory zdrowotne, żółciutki kolorek i nowy smak. Może warto spróbować? Jeżeli używasz kapusty kiszonej bez marchwi do przygotowania sałatki dodaj marchewkę.
Składniki:
0,5 kg domowej kiszonej kapusty
1/2 łyżeczki kurkumy
płaska łyżeczka startego imbiru
1 cebula
1 jabłko
3 łyżki oleju lnianego
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżeczka miodu
Przygotowanie:
5 komentarzy
Wiele dobrego słyszałam o kurkumie. Z chęcią przygotuję tę sałatkę! :)
OdpowiedzUsuńKurkuma opinię ma znakomitą, ale nie każdy lubi ten smak:)
UsuńCiekawa jestem czy kurkuma bardzo wpływa na smak takiej surówki. Wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńJak dodasz za dużo, na pewno:) Jeśli nie przepadasz za smakiem kurkumy najlepiej dodawaj stopniowo i kosztuj:)
UsuńUwielbiam takie surówki z kapusty kiszonej :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!