Surówka z kiszonej kapusty to najpopularniejszy dodatek obiadowy w zimowym okresie. Jest nie tylko smaczna, ale super zdrowa. Lubimy ją wszyscy!
Dziś poczciwa kapusta w wydaniu świątecznym, bo z dodatkiem wędzonych śliwek, żurawiny i bakalii. Idealna do smażonego karpia wigilijnego. Jeśli nie lubisz nudy w kuchni na pewno wypróbujesz ten smaczny i ciekawy przepis. Polecam!
Składniki:
30 dkg kiszonej kapusty
1 garść wędzonych śliwek
1 garść suszonej żurawiny
1 garść rodzynków
2 łyżki oleju lnianego
2 marchewki
1/2 łyżeczki mielonego kminku
szczypta kardamonu
Przygotowanie:
6 komentarzy
Pychotka no i wiadomo - sporo zdrowia, lepsza taka kapustka niż tona suplementów czy probiotyków w kaspułkach
OdpowiedzUsuńDokładnie tak:)
UsuńKiszona kapusta najlepsza ;)
OdpowiedzUsuńCałkowicie się zgadzam:)
UsuńDość często korzystam z kiszonej kapusty jeżeli chodzi o sałatki. Tego przepisu nie znałam i z chęcią go sprawdzę bo brzmi i wygląda ciekawie.
OdpowiedzUsuńPolecam małe urozmaicenie:)
UsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!