piątek, 18 grudnia 2020

Surówka z kiszonej kapusty ze śliwkami


Surówka z kiszonej kapusty to najpopularniejszy dodatek obiadowy w zimowym okresie. Jest nie tylko smaczna, ale super zdrowa. Lubimy ją wszyscy!
Dziś poczciwa kapusta w wydaniu świątecznym, bo z dodatkiem wędzonych śliwek, żurawiny i bakalii. Idealna do smażonego karpia wigilijnego. Jeśli nie lubisz nudy w kuchni na pewno wypróbujesz ten smaczny i ciekawy przepis. Polecam!

Składniki:

30 dkg kiszonej kapusty
1 garść wędzonych śliwek
1 garść suszonej żurawiny
1 garść rodzynków
2 łyżki oleju lnianego
2 marchewki
1/2 łyżeczki mielonego kminku
szczypta kardamonu

Przygotowanie:
  • do miski włóż kapustę kiszoną. dodaj pokrojone w paseczki śliwki, oliwę, kminek, marchew startą na dużych oczkach tarki jarzynowej, rodzynki i kardamon
  • wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Podawaj schłodzoną
SMACZNEO !

inspiracja: "Zima w kuchni pięciu przemian" Anny Czelej

4 komentarzy

  1. Pychotka no i wiadomo - sporo zdrowia, lepsza taka kapustka niż tona suplementów czy probiotyków w kaspułkach

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!