Wyciskarki wolnoobrotowe są coraz popularniejsze i wiele z nas ma dylemat co z pozostałą pulą po wyciskaniu soków?
Dzisiaj druga propozycja zużycia pulpy, tym razem marchewkowo-selerowej. Jeśli na śniadanie dodatkowo zaplanujesz jaglankę, a ugotujesz jej więcej bez trudu przygotujesz te smaczne kotleciki na obiad.
Składniki:
2 szklanki pulpy warzywnej z wyciskarki wolnoobrotowej
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 cebula
1 jajko L
sól, pieprz
tymianek/oregano
masło klarowane do smażenia
Przygotowanie:
- odmierzyć pulpę warzywną po wyciskniua soku
- ugotować kaszę jaglaną wg przepisu z bloga
- obraną, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę zeszklić na maśle
- wymieszać wszystkie składniki na kotleciki, doprawić dpo smaku. Formować okrągłe kotleciki, lekko spłaszczyć i smażyć po 3 minuty z obu stron do zrumienienia
- usmażone układać na ręczniku papierowym celem odsączenia nadmiaru tłuszczu
SMACZNEGO !
1 komentarzy
Wyglądają świetnie ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!