Dla miłośników farszu do ruskich pierogów następny przepis tym razem najłatwiejszy ze wszystkich. Nie potrzebujesz, ani ciasta pierogowego, ani piec naleśników, bo wystarczy farsz obtoczyć w bułce tartej i upiec kotleciki na patelni. Wspaniałe ruskie nadzienie w chrupiącej skorupce na pewno Ci posmakuje. Kotleciki są delikatne i pyszne. Podane z sosem i surówką stanowią świetny wegetariański obiad.

Składniki:

  • 0,75 kg ziemniaków
  • 250 g sera twarogowego
  • 1 cebula
  • masło klarowane
  • bułka tarta
  • 1 jajko+ do obtoczenia

Przygotowanie:

  • ziemniaki ugotować do miękkości, odcedzić, chwilę odparować i rozgnieść praską
  • dodać twaróg rozgnieciony wcześniej  widelcem z podsmażoną cebulką i ugnieść powtórnie
  • intensywnie doprawić solą i pieprzem. Na koniec wbić jajko i wyrobić farsz na jednolitą masą
  • formować owalne kotleciki, obtaczać w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obydwu stron po kilka minut

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *