Sezon jagodowy ciągle jeszcze trwa i wykorzystuję go maksymalnie. Dwa razy w tygodniu przynoszę z targu świeżą porcję jagód i przerabiam je na wszystkie możliwe sposoby. Pampuchy, pierogi, makaron z jagodami na obiad, a i na deser również serwuję jagódki.
Dziś zapraszam na super prosty, błyskawiczny deser z jagodami. Jogurt wymieszałam z miodem (możesz dorzucić pokruszoną, domową bezę) i układając warstwami wypełniłam pucharki. Do przygotowania deseru użyj zimnych składników z lodówki
Składniki na 2 porcje:
1 szklanka jagód
300 g jogurtu greckiego
2 łyżki miodu akacjowego
bezy - opcjonalnie
Przygotowanie:
2 komentarzy
Super zdrowy deserek ;)
OdpowiedzUsuńRewelacja!!! Idealny deser na taką pogodę jak dziś!
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!