Deser jogurtowy z jagodami – błyskawiczny, fit

Sezon jagodowy ciągle jeszcze trwa i wykorzystuję go maksymalnie. Dwa razy w tygodniu przynoszę z targu świeżą porcję jagód i przerabiam je na wszystkie możliwe sposoby. Pampuchy, pierogi, makaron z jagodami na obiad, a i na deser również serwuję jagódki. 

Dziś zapraszam na super prosty, błyskawiczny deser z jagodami. Jogurt wymieszałam z miodem (możesz dorzucić pokruszoną, domową bezę) i układając warstwami, wypełniłam pucharki. Do przygotowania deseru użyj zimnych składników z lodówki

Składniki na 2 porcje:

  • 1 szklanka jagód
  • 300 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki miodu akacjowego
  • bezy — opcjonalnie

Przygotowanie:

  • jagody przebrać, dokładnie umyć i osuszyć
  • jogurt wymieszać z miodem. Możesz dodać pokruszone bezy, wówczas zmniejsz ilość miodu
  • układaj w pucharkach naprzemiennie jagody i jogurt
  • podawaj natychmiast po przygotowaniu

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *