niedziela, 17 października 2021

Deser dyniowy z mango - super fit


 Proponuję prosty, zdrowy i pyszny deser dla amatorów dynii. Wystarczy mieć przygotowane puree, a wyczarujesz go w kilka minut.
Deser zrobiłam na bazie puree z dynii Hokkaido, to moja zdecydowana faworytka wśród wszystkich odmian dynii. Cudny, intensywnie pomarańczowy kolor, bardzo esencjonalny smak i łatwa w obróbce dzięki niewielkim rozmiarom.

Składniki na 4 porcje:

puree z dynii Hokkaido
1 mango
2 kubki jogurtu bio a`140 g
2 łyżeczki miodu
1/2 łyżeczki cynamonu
sok z cytryny do smaku

Przygotowanie:
  • mango obrać ze skóry i zblendować na gładko, dodać puree z dynii i ponownie zmiksować. Dosmaczyć cynamonem i sokiem z cytryny. Jeśli uznasz, że jest za mało slodkie dosłódź. Nie dosładzałam 
  • jogurt wymieszaj z miodem
  • nakładać do pucharków dynie z mango i jogurt wg własnego uznania. Przybrać dowolnymi owocami lub kosteczkami mango
  • przed podanie schłódź w lodówce
Smacznego!



0 komentarzy

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!