Proste danie z piersi kurczaka i szpinaku, szybko się robi, doskonale się prezentuje i smakuje wyśmienicie.
Szpinak to jedno z najzdrowszych warzyw dlatego wykorzystuj je w kuchni jak najczęścij.
Mięsa przed zapiekaniem w piekarniku nie obsmażałam, dlatego to porcja lekkostrawnego białka dla osób będących na diecie.
Składniki:
2 filety z kurczaka bez polędwiczek
8 brykietów mrożonego szpinaku
1 kopiasta łyżka białego serka
sól, papryka słodka, kurkuma
1 ząbek czosnku
gałka muszkatałowa
masło
Przygotowanie:
- szpinak rozmrozić na sitku, odcisnąć nadmiar wody. Przesmażyć na patelni z czosnkiem startym na tarce, doprawić solą i gałką muszkatałową. Przestudzony wymieszać z serkiem
- w piersi ostrym nożem od grubszej strony naciąć kieszeń. Filety posolić i obsypać przyprawami
- do kieszonki nałożyć przygotowany farsz i spiąć wykałaczką
- w naczyniu żaroodpornym ułożyć filety, podlać niewielką ilością gorącej wody i obłożyć wiórkami masła
- piec w 180^C 30 minut
SMACZNEGO !
0 komentarzy
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!