Znacie smak gotowanych rzodkiewek ? Jeลli nie koniecznie sprรณbujcie, bo ich smak sprawi Wam naprawdฤ miลฤ
niespodziankฤ. Z maลych pikantnych bestyjek szczypiฤ
cych w jฤzyczek zamieniajฤ
siฤ w niewinne, delikatne i urocze rรณลผowe pereลki. Smakujฤ
jak miniaturowe kalarepki.
Podczas gotowania odbarwiajฤ
siฤ i tracฤ
swรณj nie tylko intensywny kolor, ale i smak. Ugotowane rzodkiewki mogฤ
byฤ ลwietnym dodatkiem do grilowanych i pieczonych miฤs. Z pewnoลciฤ
bฤdฤ
teลผ niebanalnฤ
ozdobฤ
stoลu i talerza.
Skลadniki:
- pฤczek rzodkiewek
- sรณl, cukier
- koperek
- masลo
Wykonanie:
- obciฤ ฤ liลcie i ogonki, rzodkiewki umyฤ
- umieลciฤ w rondelku, zalaฤ niewielkฤ iloลciฤ wody ze szczyptฤ soli i cukru. W zaleลผnoลci od wielkoลci rzodkiewek gotowaฤ je od 5 do 10 minut. Im dลuลผej siฤ gotujฤ , tym intensywniej siฤ odbarwiajฤ . Powinny jednak pozostaฤ jฤdrne
- podawaฤ z maseลkiem i posypane koperkiem
UWAGI:
Same bez dodatkรณw sฤ
rรณwnie smaczne. Pasujฤ
do nich takลผe wszystkie sosy na bazie jogurtu z ulubionymi dodatkami.
ลปYCZฤ SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was juลผ od 8 lat. Uwielbiam dzieliฤ siฤ moimi domowymi przepisami, ktรณre smakujฤ mojej rodzinie. Koniecznie daj znaฤ, jak smakowaลy Ci moje przepisy w komentarzach ๐