Rzodkiewka poddana dziaลaniu wysokiej temperatury staje siฤ delikatna i nie dominujฤ ca, poniewaลผ traci caลฤ swojฤ ostroลฤ. Gotowane rzodkiewki prezentowaลamย juลผ wczeลniej, dzisiaj kolej na rzodkiewki pieczone. Soczyste i chrupiฤ ce rzodkiewki sprawiฤ , ลผe kaลผde danie stanie siฤ lลผejsze. ลwietne jako dodatek do pieczonych miฤs, tadลผinu, kuskusu lub samodzielna przekฤ ska. Przygotowanie jest banalnie proste.
Skลadniki:
- dowolna iloลฤ rzodkiewek
- 1-2 ลyลผki oleju
- 1-2 ลyลผki sezamu
Wykonanie:
- rzodkiewki i olej umieลciฤ w naczyniu ลผaroodpornym i wymieszaฤ. Posypaฤ rzodkiewki sezamem
- piec rzodkiewki w 200`C przez 30 minut. w trakcie pieczenia moลผna je przemieszaฤ. Wyjฤ ฤ rzodkiewki z piekarnika, kiedy bฤdฤ juลผ miฤkkie. Posypaฤ solฤ
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was juลผ od 8 lat. Uwielbiam dzieliฤ siฤ moimi domowymi przepisami, ktรณre smakujฤ mojej rodzinie. Koniecznie daj znaฤ, jak smakowaลy Ci moje przepisy w komentarzach ๐