Błyskawiczne i smaczna pasta do kanapek. Przepis pochodzi z "30 minut w kuchni" Jamiego Oliviera. Zmniejszyłam tylko ilość soku z cytryny, bo Olivier zaszalał. Nie zmieliłam pasty na "gładko" w malakserze jak zalecał, ale rozgniotłam wszystkie składniki widelcem, także moja wersja jest jeszcze mniej pracochłonna. Odpada mycie malaksera, a pasta jest ani tak pyszna.
Składniki:
1 czubata łyżka chrzanu kremowego
300 g wędzonej makreli bez ości (1 spora makrela)
100 g serka kremowego
pęczek szczypiorku (w oryginale piertuszka)
1/2 cytryny (w orginale 2 szt.)
sól, pieprz
pęczek rzodkiewek
Wykonanie :
- Wszystkie składniki umieścić w miseczce i dokładnie rozgnieść, następnie wymieszać widelcem. Posiekać szczypiorek, zetrzeć skórkę z cytryny i dodać wyciśnięty sok.
- Druga opcja - wszystko umieścić w malakserze i zmiksować na gładką masę.
- Posmarowane pastą kanapki przyozdobić rzodkiewkami, posypać resztą szczypiorku.
- Dodatek chrzanu nadaje paście bardzo ciekawego smaku. Życzę smacznego!
0 komentarzy
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!