Ciasto upiekłam w foremce 23x30 cm. Zapraszam do przepisu.
Składniki na spód brownies :
200 g gorzkiej czekolady (75 %)
80 g masła
120 g cukru
2 jajka
1/2 extraktu z wanilii
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
1/4 łyżeczki soli
Nałożenie :
240 g twarożku
100 g cukru
2 łyżki soku z cytryny
1 jajko
1/2 extraktu z wanilii
20 g mąki ziemniaczanej
szczypta soli
200 g malin
1 łyżka cukru
Wykonanie:
- Czekoladę z masłem powoli rozpuścić w kąpieli wodnej. Wymieszać z cukrem i extraktem z wanilii. Odstawić do wystygnięcia.
- Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia.
- Włączyć piekarnik i nastawić na 180 ° C.
- Na nałożenie serowe zmiksować wszystkie składniki.
- Przestudzoną masę czekoladową zmiksować z jajami. Mąkę wymieszać z solą i sodą oczyszczoną.
- Przy pomocy szpatułki połączyć masę czekoladową z mąką. Nie mieszać za długo!
- Rozsmarować równomiernie na blaszce wyłożonej papierem. Na to wyłożyć przygotowaną masę serową, pozostawiając 1 cm wolnego od sera dookoła. Na górze ułożyć maliny, posypać cukrem.
- Piec 40 minut w temperaturze 180 ° C. Ostudzić. Życzę smacznego!
0 komentarzy
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!