Znacie smak gotowanych rzodkiewek ? Jeśli nie koniecznie spróbujcie, bo ich smak sprawi Wam naprawdę miłą niespodziankę. Z małych pikantnych bestyjek szczypiących w języczek zamieniają się w niewinne, delikatne i urocze różowe perełki. Smakują jak miniaturowe kalarepki.
Podczas gotowania odbarwiają się i tracą swój nie tylko intensywny kolor ale i smak. Ugotowane rzodkiewki moga być świetnym dodatkiem do grilowanych i pieczonych mięs. Z pewnością będą też niebanalną ozdobą stołu i talerza. A, że warto je jeść możesz przeczytać tutaj: klik.
Składniki:
pęczek rzodkiewek
sól, cukier
koperek
masło
Wykonanie:
- obciąć liście i ogonki, rzodkiewki umyć
- umieścić w rondelku, zalać niewielką ilością wody ze szczyptą soli i cukru. W zależności od wielkości rzodkiewek gotować je od 5-10 minut. Im dłużej się gotują, tym intensywniej się odbarwiają. Powinny jednak pozostać jędrne
- podawać z masełkiem i posypane koperkiem
ŻYCZĘ SMACZNEGO !
0 komentarzy
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!