Deser jogurtowy z pestkami granatu

Deser jogurtowy z pestkami granatu to świetny zamiennik kalorycznych słodkości. Smaczny, zdrowy dietetyczny — czegóż chcieć więcej od deseru?

Probiotyczne bakterie z jogurtu i cudowne właściwości „owocu życia” to znakomity duet i niezła dawka zdrowia w pucharku. Smakuje wybornie, a przygotowanie jogurtowego specjału zajmuje tylko chwilę. Zapraszam na deserek fit!

Składniki na 3 porcje:

  • 450 g jogurtu „greckiego”
  • dojrzały granat
  • listki mięty lub melisy
  • miód lub ksylitol do smaku
  • amarettini — opcjonalnie

Wykonanie:

  • nałożyć jogurt do salaterki i dobrze ubić. Dodać 3 łyżki ksylitolu, miodu lub cukru
  • rozkroić granat i wybrać pestki
  • pestki granatu i posiekaną miętę dodać do  jogurtu i wymieszać lub ułożyć warstwami w pucharkach. Na dno pucharków ułóż ciasteczka amarettini. Udekoruj pestkami granatu i zielonymi listkami. Podawaj schłodzony w lodówce

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *