Rzodkiewka poddana działaniu wysokiej temperatury staje się delikatna i nie dominująca, ponieważ traci całą swoją ostrość. Gotowane rzodkiewki prezentowałam już wcześniej, dzisiaj kolej na rzodkiewki pieczone. Soczyste i chrupiące rzodkiewki sprawią, że każde danie stanie się lżejsze. Świetne jako dodatek do pieczonych mięs, tadżinu, kuskusu lub samodzielna przekąska. Przygotowanie jest banalnie proste.

Składniki:

  • dowolna ilość rzodkiewek
  • 1-2 łyżki oleju
  • 1-2 łyżki sezamu

Wykonanie:

  • rzodkiewki i olej umieścić w naczyniu żaroodpornym i wymieszać. Posypać rzodkiewki sezamem
  • piec rzodkiewki w 200`C przez 30 minut. w trakcie pieczenia można je przemieszać. Wyjąć rzodkiewki z piekarnika, kiedy będą już miękkie. Posypać solą

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *