Dynia pieczona z piekarnika to doskonały zamiennik tradycyjnych ziemniaków, świetny dodatek do obiadu lub na ciepłą kolację. Pasuje idealnie do wszystkich dań mięsnych i rybnych.
Ten przepis na dynię należy do jednych z najprostszych. Dynię upiekłam z gałązkami szałwii, możesz użyć innego ulubionego ziółka. Dodatek kwaskowtych pomidorków doskonale przełamuje słodycz cudownie aksamitnej dynii.
1 dynia Hokkaido
100 g pomidorków koktajlowych
2-3 gałązki szałwii
olej
sól, pieprz
Wykonanie:
- dynię dokładnie umyć, przeciąć na 4 części. Przy pomocy łyżki wybrać pestki z miękiszem i odrzucić. Następnie dynie pokroić w 2-cm szpalty
- pokrojoną dynię ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić olejem, oprószyć solą i pieprzem. Między dynią rozłożyć gałązki ziół
- dynię piec około 20-55 minut. 10 minut przed końcem dołożyć na blaszkę pomidorki koktajlowe
- podawać jako przystawkę zaraz po upieczeniu. Dynię podałam na obiad z dorszem smażonym z ziołami
SMACZNEGO !
6 komentarzy
Olá , eu acesse seu coisas novas diário . Seu escrita estilo
OdpowiedzUsuńé espirituoso, manter -se!
Obrigado:)
UsuńI'm not sure where you're getting your information, but good topic.
OdpowiedzUsuńI needs to spend some time learning much more or understanding more.
Thanks for excellent information I was looking for this information for my mission.
Znakomity pomysl. Podkradne przepis wraz z propozycja podania :-). Bedzie tez z dorszem :-).
OdpowiedzUsuńTo mnie cieszy!
UsuńWhen someone writes an piece off writing he/she maintains the image of a user in his/her brfain that how a user can know it.
OdpowiedzUsuńTherefore that's why this article is great. Thanks!
Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!