Pesto marchewkowe na kanapki

Pesto marchewkowe to wegańska pasta kanapkowa, składająca się z surowej marchewki, oliwy i pestek słonecznika. Świetnie się prezentuje i jest bardzo smaczna. Kolejny zdrowy dodatek na kanapki lub samodzielna przekąska w diecie przyspieszającej metabolizm.

Smak można dostosować do własnych upodobań, dodając skórkę otartą z cytryny, czosnek, kumin, ksylitol itd….

Składniki na 1 porcję:

  • 1 duża marchewka
  • 2 łyżki ziaren słonecznika
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz do smaku
  • zielona pietruszka — opcjonalnie

Wykonanie:

  • marchewkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki
  • zblendować z olejem i ziarnami słonecznika pozostawiając większe kawałeczki, nie na pastę. Gdy masa słabo się kręci dolać łyżkę wody

SMACZNEGO!          

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *