środa, 4 września 2019

Szybki makaron z pieczarkami i łososiem

Pyszny obiad dla zabieganych - makaron z łososiem i sosem pieczarkowym. Do przygotowania obiadu wykorzystałam kawałek łososia upieczonego poprzedniego dnia.
Możesz użyć dowolnego makaronu, u mnie moje ulubione szpecle.
Doskonale oblepiają  się sosem i do tego dania pasują idealnie.
Zanim ugotuje się makaron przygotujsz sos i pyszne danie gotowe do wydania!

Składniki na 2 porcje:


200 g ulubionego makaronu
około 200 g kawałek upieczonego łososia bez skóry
300 g pieczarek
1 cebula
1 ząbek czosnku
200 ml śmietany kremówki
sól, pieprz z młynka
zielenina
1 łyżka oleju np. kokosowego

Przygotowanie:

  • makaron ugotować wg wskazań na opakowaniu
  • na patelni podgrać olej, dodać pokroją cebulę i czosnek, poddusić. Dodać pokrojone w plasterki grzyby, posolić, oprószyć pieprzem i dusić do odparowania wody. Na koniec wlać śmietanę i dusić jeszcze kilka minut do zagęszczenia sosu. Dodać kawałeczki łososia, by się zagrzały
  • odcedzić makaron, wymieszać z sosem i wyłożyć na talarze
  • podawać posypane zieleniną

                                                                  SMACZNEGO !


0 komentarzy

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Komentarze bardzo mnie motywują:) Pozdrawiam!