Możesz użyć dowolnego makaronu, u mnie moje ulubione szpecle.
Doskonale oblepiają się sosem i do tego dania pasują idealnie.
Zanim ugotuje się makaron przygotujsz sos i pyszne danie gotowe do wydania!
Składniki na 2 porcje:
200 g ulubionego makaronu
około 200 g kawałek upieczonego łososia bez skóry
300 g pieczarek
1 cebula
1 ząbek czosnku
200 ml śmietany kremówki
sól, pieprz z młynka
zielenina
1 łyżka oleju np. kokosowego
Przygotowanie:
- makaron ugotować wg wskazań na opakowaniu
- na patelni podgrać olej, dodać pokroją cebulę i czosnek, poddusić. Dodać pokrojone w plasterki grzyby, posolić, oprószyć pieprzem i dusić do odparowania wody. Na koniec wlać śmietanę i dusić jeszcze kilka minut do zagęszczenia sosu. Dodać kawałeczki łososia, by się zagrzały
- odcedzić makaron, wymieszać z sosem i wyłożyć na talarze
- podawać posypane zieleniną
SMACZNEGO !
2 komentarzy
Super,że Panią odkryłam,ma Pani wspaniałe przepisy.
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję, zapraszam zatem częściej:(
UsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!