Kwaskowaty ogórek w połączeniu ze słodkawym jabłkiem smakuje naprawdę doskonale. Jak raz jej skosztujesz jestem pewna, że często będziesz do niej wracać.
Rzodkiewki nie są koniecznym dodatkiem, dodałam je dla koloru, wszak jemy również oczami.
Składniki:
5 ogórków kiszonych
1 jabłko
2 cebulki dymki
2 łyżki oleju lnianego
szczypta soli, pieprz
rzodkiewki - opcjonalnie
Przygotowanie:
- ogórki i obrane jabłko zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej
- młode cebulki pokroić w piórka i drobno szczypiorek. Dodać pocięte na kawałeczki rzodkiewki
- składniki wymieszać, dodać olej. Dosmaczyć szczyptą soli i pieprzem z młynka
- podawać schłodzoną z lodówki. Zjedliśmy ze smażoną wątróbką, pychota!
SMACZNEGO !
2 komentarzy
Szczerze mówiąc nie wpadłbym na sałatkę z ogórków kiszonych, ale wydaję się to całkiem fajne, chętnie sobie przetestuję.
OdpowiedzUsuńA jakie smaczne, polecam!
UsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!