Kotlety mielone z włoskimi orzechami

Zapraszam na zdrowszą wersję kotletów mielonych, tym razem z dodatkiem orzechów włoskich. Wersja nie tylko wzbogacona smakowo, ale i odżywczo, ponieważ orzechy mają wiele cennych dla naszego zdrowia właściwości.
Jadłam niedawno takie kotleciki i tak mi posmakowały, że postanowiłam odtworzyć ich smak. Spróbuj i Ty, są pyszne. Polecam!

Składniki:

  • 500 g mieszanego mielonego mięsa
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 sucha bułka
  • mleko do namoczenia bułki
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • bułka tarta do obtoczenia kotletów
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  • mięso wymieszać z posiekaną  cebulą i namoczoną wcześniej i odciśniętą czerstwą bułką
  • posiekać orzechy włoskie
  • mięso wymieszać z jajkiem, solą, pieprzem i posiekanymi orzechami. Formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na rumiano

ŻYCZĘ SMACZNEGO! 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *