Nie wiesz jak wykorzystać mięso z rosołu? Jest na to prosty sposób - opanierować i drugie danie gotowe. Chrupiąca panierka, soczyste mięso rozpływające się w ustach to jeden z najsmaczniejszych recyklingów kuchennych.
Bardzo lubię delikatny rosół drobiowy właśnie na skrzydełkach, niestety później gotowane skrzydełka z rosołu nie mają wzięcia, a chrupiące, panierowane i owszem.
Przepis doskonale znany i popularny z czasów mizerii sklepowej i kartkowych zakupów mięsnych, a myślę, że wart przypomnienia.
Składniki:
bułka tarta
jajko
olej do smażenia
Wykonanie:
- z ugotowanych, ostudzonych skrzydełek obciąć ostre końcówki. Skrzydełka obtaczać w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obydwu stron. Układać na ręczniku papierowym, by odsączyć nadmiar tłuszczu
- panierkę możesz wzbogacić np. papryką w proszku. oregano lub innymi ziołami
- podawać z ulubionym dodatkami
2 komentarzy
Ale smakowite :)
OdpowiedzUsuńCałkowicie się zgadzam!:)
UsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!