Subtelny i niezwykły smak mango dopełnia rewelacyjna w smaku marakuja.
Duet nie do przebicia!
Cóż będę więcej pisać, po prostu zrób ten niebiański deser!
500 g mango (2 sztuki)
3 płatki żelatyny
4 jajka M
1 bio limonka/cytryna
60 g cukru/ksylitolu
sól
2 owoce marakuji
Wykonanie:
- płatki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie
- z limonki zetrzeć skórkę wycisnąć 3 łyżki soku
- mango obrać, skropić sokiem z limonki. Zblendować
- jajka sparzyć wrzątkiem, rozdzielić żółtka od białek. Żółtka ubić na parze z połową cukru. Miseczkę z żółtkami ustawić na garnuszku z gotującą się wodą tak, by nie dotykała lustra wody i ubijać trzepaczką, aż masa stanie się jasna i puszysta. Garnuszek powinien stać na małej mocy palnika. Na koniec wmieszać odsączona żelatynę
- 2 białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać połowę cukru
- masę jajeczną wymieszać ze zblendownym mango i pianą ubitą z 2 jajek
- masę rozdzielić do pucharków i schłodzić przynajmniej przez 4 godziny w lodówce
- marakuję przeciąć na pół, łyżeczką wybrać miąższ i rozłożyć do pucharków tuż przed podaniem
SMACZNEGO !
Przepis pochodzi stąd.
Przepis pochodzi stąd.
10 komentarzy
świetny, czas wypróbować samemu :)
OdpowiedzUsuńDzięki i polecam, bo jest naprawdę boski!
UsuńTutaj sie nie wypowiem :-). Dla mnie mistrzostwo,a Ty jak zawsze w musach,koktajlach itp.niezastapiona mistrzyni! :-) :-) :-).
OdpowiedzUsuńNareszcie się odezwałaś! Naprawdę Cie brakowało!
UsuńDziękuje za przemiły komentarz!
Hi everybody, here every one is sharing these kinds of familiarity, thus it's nice to read this website, and I used to visit this weblog everyday.
OdpowiedzUsuń:-)
UsuńI feel this is among the such a lot significant info for me.
OdpowiedzUsuńAnd i am happy studying your article. However wanna statement on few
basic things, The site style is perfect, the articles
is in reality great : D. Good job, cheers
Thanks:)
UsuńUwielbiam mango, dlatego na pewno wypróbuję ten przepis :) będzie niebiańsko!
OdpowiedzUsuńNa pewno! Smacznego!
UsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!