czwartek, 27 lutego 2020

Pasta łososiowa



Pasta z twarożku i wędzonego łososia to pyszne smarowidło do chleba. Błyskawiczna do przygotowania, a prawdziwe niebo w gębie.
Idealnie by było nabyć łososia wędzonego na zimno. Temperatura wędzenia nie przekracza wówczas 30*C, zatem ryba zachowuje całe bogactwo kwasów omega-3.
Zdrowo, przepysznie, bardzo polecam!


Składniki:

150 g twarożku
150 g wędzonego łososia
dodatki - wg upodobań

Przygotowanie:

  • obrać łososia ze skóry i pozbawić ości, podzielić na cząstki
  • zmiksować blenderem przygotowanego łososia z twarożkiem. Najsamczniejsza jest proporcja pół na pół twarożku i łososia
  • podawać z ulubionymi dodatkami: rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem...Podałam z kiełkami rzodkiewki
                                                                 SMACZNEGO !



4 komentarzy

  1. Bardzo prosty przepis ale jestem pewna, iż pasta smakuje wyśmienicie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest wspaniała:) Proste składniki nie zawodzą:)

      Usuń
  2. Masz rację. Niebo w gębie! Ta pasta jest genialna! Ja zamiast kiełków dałam koperek :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!