Przeczytajcie jakim dobrodziejstwem są jagody dla naszego zdrowia i naszych oczu tutaj: klik
Składniki na 2 porcje:
makaron tagliatelle 250 g (lub każdy inny, ulubiony)
250 g jagód
200 g jogurtu greckiego
3 łyżki cukru trzcinowego
2 łyżki soku z cytryny
Wykonanie:
- Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody wg przepisu na opakowaniu
- W tym czasie przygotować sos jagodowy. Do rondelka wrzucić umyte, przebrane i dobrze umyte i odsączone jagody. Garstkę jagód zostawić do przybrania dania. Zasypać cukrem, dodać sok z cytryny. Podgrzać i gotować na małym ogniu kilka minut. Gdy sosik będzie za rzadki, odparować przez następnych kilka minut do porządanej konsystencji.
- Odcedzić makaron. Wyłożyć makaron na talerze, następnie porcje sosu jagodowego, na koniec przybrać jogurtem greckim i udekorować jagodami oraz szczyptą cukru trzcinowego. Życzę smacznego!
1 komentarzy
ale cudo <3 ile borówek, mmm:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!