Wiosenny koktajl z selerem naciowym w roli głównej. Subtelny, różowy kolor zawdzięcza dodatkowi truskawek. Jeśli klasyczny zestaw koktajlowy: seler + jabłko nie zachwyca Cię smakiem (niestety seler naciowy ma charakterystyczny posmak) ten z dodatkiem truskawki na pewno będzie Ci smakował. Truskawka to bogactwo witaminy C i soli mineralnych, a przy tym w 100 g to tylko 30 kcal.
Truskawki zawierają bromelinę - enzym wspomagający spalanie tłuszczów, także koktajl dalej pozostaje w kategorii odchudzających. Oczyszcza, poprawia przemianę materii i jest bardzo smaczny. Im więcej dodasz truskawek tym słodszy wypijesz trunek.
3 łodygi selera naciowego
szklanka truskawek
1 jabłko
1- cm imbiru
niecała szklanka wody mineralnej
1 łyżka oleju lnianego
Wykonanie:
- jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Truskawki umyć, odszypułkować, większe rozdrobnić. Seler umyć. Jeśli masz silny blender nie obieraj selera, szkoda pozbywać się cennego błonnika, tylko go pokrój na mniejsze kawałki
- na dno kielicha blendera nalej wody, wsyp przygotowane owoce, seler i olej, następnie zmiksuj do pożądanej konsystencji
4 komentarzy
Cudowna konsystencja! :)
OdpowiedzUsuńZachęcam do miksowamia:)
UsuńSuper apetycznie wyglada koktajl. Mam wszystkie skladniki,wiec zaraz zabieram sie do blendowania;-). Ciekawa jestem jaki smak dominuje w tym koktajlu;-).
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Miły, owocowy, bardzo smaczny:)
UsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!