Zielony koktajl to nie tylko napój, ale pełnowartościowy posiłek.
Zielone warzywa to naturalne źródło chlorofilu, ważnych witamin i mikroelemntów.
Chlorofil posiada silne właściwości oczyszczające krew, limfę i płyny wewnątrz komórkowe oraz wspomaga trawienie. Organizm pozbawiony toksyn jest pełen sił witalnych i wigoru.
Koktajl z dodatkiem zielonych warzyw jest lekkostrawny i pełen błonnika. To prawdziwy hit wśród wszystkich dbających o własne zdrowie i zdrowe odżywianie.
Dzisiejszy koktajl jest podwójną bombą zdrowotną, ponieważ wodę mineralną zastąpiłam sokiem ściągniętym z brzozy.
Na wodę brzozową jest teraz najlepszy czas i warto to wykorzystać. O wartościach wody brzozowej i w jaki sposób ją pozyskać przeczytasz tutaj.
2 garście szpinaku
1/2 awokado
2 owoce kiwi
2 łyżki rzeżuchy
1 banan
1 gruszka
2 cm imbiru
1 szklanka wody mineralnej/wody brzozowej
2 plasterki mrożonej cytryny (sok z cytryny)
Wykonanie:
- szpinak dobrze wypłukać, odciąć grube ogonki. Owoce obrać, pokroić na mniejsze cząstki
- wszystkie skladniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować do poążdanej konsystencji
NA ZDROWIE !
3 komentarzy
Jak przeczytalam przepis,to nic nie pisalam,tylko od razu robilam koktajl. Jest przepyszny,ma piekny kolor i boski smak. Zrobie go jeszcze multum razy :-).
OdpowiedzUsuńDieta koktajlowa https://migliori-integratori.it/cleansing-cocktail-scopri-5-semplici-pozioni-disintossicanti-per-il-corpo/ polega na spożywaniu odpowiednich ilości koktajli, przede wszystkim warzywnych. Pozwalają one zapewnić organizmowi właściwą dawkę witamin
OdpowiedzUsuńOstatni przekonałam się do awokado. Znalazłam artykuł o jego właściwościach https://www.olej.edu.pl/33-wlasciwosci-awokado/ Okazuje się, że jest super zdrowe. Zapewne taki koktajl to wielka moc. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!