Wiosenny koktajl oczyszczający ze szpinaku, kiwi i awokado

Zielony koktajl to nie tylko napój, ale pełnowartościowy posiłek. Zielone warzywa to naturalne źródło chlorofilu, ważnych witamin i mikroelementów.

Chlorofil posiada silne właściwości oczyszczające krew, limfę i płyny wewnątrz komórkowe oraz wspomaga trawienie. Organizm pozbawiony toksyn,  jest pełny sił witalnych i wigoru.

Koktajl z dodatkiem zielonych warzyw jest lekkostrawny i pełen błonnika. To prawdziwy hit wśród wszystkich dbających o własne zdrowie i zdrowe odżywianie.

Dzisiejszy koktajl jest podwójną bombą zdrowotną, ponieważ wodę mineralną zastąpiłam sokiem ściągniętym z brzozy. Na wodę brzozową jest teraz najlepszy czas i warto to wykorzystać.

Składniki:

  • 2 garście szpinaku
  • 1/2 awokado
  • 2 owoce kiwi
  • 2 łyżki rzeżuchy
  • 1 banan
  • 1 gruszka
  • 2 cm imbiru
  • 1 szklanka wody mineralnej/wody brzozowej
  • 2 plasterki mrożonej cytryny (sok z cytryny)

Wykonanie:

  • szpinak dobrze wypłukać, odciąć grube ogonki. Owoce obrać, pokroić na mniejsze cząstki
  • wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować do pożądanej konsystencji

NA ZDROWIE!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *