czwartek, 9 stycznia 2020

Pasta wątróbkowa do chleba


Pasty, aromatyczne smarowidła do chleba i domowe pasztety to ulubione dodatki do codziennych kanapek i słonych przekąsek. Ta błyskawiczna do przygotowania pasta ze smażonej wątróbki podbije twoje kubki smakowe aksamitną konsystencją i aromatem ziół. Możesz dodać każde ulubione.
Pasztecik wątróbkowy podałam z kiełkami czerwone kapusty. Kiełki to dodatkowa porcja witaminy C i antyoksydantów.


Składniki:

300 g wąrtóbki drobiowej
1 -2 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżka masła ghee
sól, pieprz
liście tymiynku, bazylii, rozmarynu

Przygotowanie:

  • cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na maśle. Dodać oczysczoną z z błonek wątróbkę i smażyć po kilka minut z obydwu stron
  • usmażoną wątróbkę doprawić solą i pieprzem, dodać posiekane ulubione zioąa, następnie zblendować na gładką masę
  • pastę przełożyć do miseczki lub słoika. Podawać do pieczywa, grzanek lub krakersów
                                                                 SMACZNEGO !


5 komentarzy

  1. Uwielbiam takie pasty:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oglądałam Twojeprzepisy na Twoim Blogu i wyglądają pysznie, dlatego chciałam cię zaprosić doNiesamowitego Wyzwania kończącego się otrzymaniem własnej kopii KsiążkiKucharskiej!  Wyzwanie ZłotaKsiążka to szansa na otrzymanie wydrukowanej kopii własnej książkikucharskiej!!
    Szczegóły znajdziesz tutaj: https://blog.cookpad.pl/2020/01/15/wyzwanie-zlota-ksiazka/

    OdpowiedzUsuń

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Komentarze bardzo mnie motywują:) Pozdrawiam!