Pasztecik wątróbkowy podałam z kiełkami czerwone kapusty. Kiełki to dodatkowa porcja witaminy C i antyoksydantów.
Składniki:
1 -2 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżka masła ghee
sól, pieprz
liście tymiynku, bazylii, rozmarynu
Przygotowanie:
- cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na maśle. Dodać oczysczoną z z błonek wątróbkę i smażyć po kilka minut z obydwu stron
- usmażoną wątróbkę doprawić solą i pieprzem, dodać posiekane ulubione zioąa, następnie zblendować na gładką masę
- pastę przełożyć do miseczki lub słoika. Podawać do pieczywa, grzanek lub krakersów
SMACZNEGO !
5 komentarzy
Uwielbiam takie pasty:)
OdpowiedzUsuń:-)
UsuńOglądałam Twojeprzepisy na Twoim Blogu i wyglądają pysznie, dlatego chciałam cię zaprosić doNiesamowitego Wyzwania kończącego się otrzymaniem własnej kopii KsiążkiKucharskiej! Wyzwanie ZłotaKsiążka to szansa na otrzymanie wydrukowanej kopii własnej książkikucharskiej!!
OdpowiedzUsuńSzczegóły znajdziesz tutaj: https://blog.cookpad.pl/2020/01/15/wyzwanie-zlota-ksiazka/
Dziękuję:)
OdpowiedzUsuńZapowiada się pysznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza. Pozdrawiam!